Dortes blåbær-marcipan-lime-kage

Gruppe 2, 1. kage:

Dorte skyder gruppe 2’s dyst i gang med en saftig velsmagende fredagskage med blåbærpynt og i rigelige mængder.

Dortes kages samlede score: 4,2

Opskrift:

Marcipan-blåbærkage med lime
250g smør
250g sukker
250g marcipan
100g mel
3-4 æg
1 tsk bagepulver
Revet limeskal (1 lime)
Blåbær

  • Rør sukker og blødt smør sammen. Riv marcipanen i og det hele røres sammen igen. Hæld mel og bagepulver i blandingen og rør igen. Pisk æggene sammen og hæld dem i lidt ad gangen imens du rører. Til sidst limeskal i.
  • Hæld lidt over halvdelen af dejen i formen og fordel bærrene over. (De kommer nok til at synke igennem dejen før den sætter sig, så vend den evt. på hovedet når du serverer den). Top med resten af dejen.
  • Kagen skal have godt en time på 150-160. Tjek den efter en halv time og dæk toppen til med folie, hvis den begynder at se for mørk ud.
  • Lad den køle af i formen i 30 min. og vend den derefter ud på et fad. Lad den køle helt af og drys med flormelis inden servering.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s