Mortens fedtede kanelsnegle

Gruppe 2, 2. kage:

To bradepander med fedtede snegle på en snevejrs-onsdag-morgen. Det ser ud til at være en god kombination.

Mortens kages samlede score: 4,2

Opskrift – 16 stk. i en stor bradepande:

INGREDIENSER
Dej
  • 35 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • Hvedemel
Remonce
  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 3 spsk kanel
  • 150 g marcipan
FREMGANGSMÅDE
  1. Kom mælk og smør i en gryde og varm til op til smørret er smeltet.
  2. Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i – opløs gæren.
  3. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt.
  4. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel – dejen skal være lidt klistret.
  5. Ælt dejen i ca. 10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
  6. Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.
  7. Imens laves remoncen.
  8. Bland smør, farin, kanel og marcipan i en skål. Rør det sammen. Remoncen skal piskes helt ensartet.
  9. Rul dejen ud til en stor aflang firkant med  0,5 cm i tykkelse.
  10. Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen. Lad 2 cm. være fri på kun den ene “langside”
  11. Rul dejen til en pølse
  12. Skær ud i 16 skiver ca. 2-3 cm pr. skive.
  13. Fold den remonce-fri kant ind under sneglen og sæt dem relativt tæt i bradepanden  – 4×4 snegle på bagepapir.
  14. Tryk dem ekstra flade, så der kun er 0,5 cm mellemrum mellem sneglene.
  15. Lad dem hæve mens ovnen tændes på 200 grader og bliver varm.
  16. Bag kanelsneglene ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  17. Kom dem på en bagerist og afkøl.
  18. Kom masser af glasur på!
  19. SPIS!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s