Stine H.’s “Golden Salty Caramel Choko”-tærte

Gruppe 3, 3. kage:

Kage-kollegaerne var ellevilde, og Stine var med rette meget stolt da, hun præsenterede sin tærte. En blød sag og med chokolade, der smeltede på tungen, samt tung nok til at stille appetitten. Det er en god kombination.

Stines kages samlede score: 4,2

Opskrift:

Tærtebund

  • 200 g hvedemel
  • 40 g kakao
  • 50 g rørsukker
  • 150 g smør
  • 1 æg

Saltkaramel

  • 200 g rørsukker
  • 2 spsk glukosesirup eller anden lys sirup
  • et lille nip saltflager, ca 1/4 tsk
  • 1 1/2 dl piskefløde

Chokolade ganache

  • 200 g mørk chokolade, finthakket – jeg brugte valhrona Caraibe 66%
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk flagesalt til at drysse med

 

1. Tærtebund
Bland hvedemel, kakao og sukker i en skål, smuldr smøret deri og saml derefter dejen med et sammenpisket æg. Bliver dejen for svær at samle, så tilføj en spsk koldt vand.

Smør en tærte form (min er 24 cm i diameter) og pres dejen ud i formen. Stil tærtedejen i kølesakb i en times tid. Kom derefter et stykke tilklippet bagepapir over tærtedejen og fyld den med tørrede bønner eller bagekugler og bag tærtedejen i ovnen i ca 15-20 minutter ved 175 grader varmluft.

Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner og stil tærtedejen på en rist til kort afkøling, hvorefter den fyldes med karamel

2. Karamel – samtidig med at tærtedejen bages
Kom sukker, sirup, fløde og salt i en gryde, og kog det op. Lad det simre til karamellen begynder at tykne en smule, men stadig er meget flydende – det tager ca 10-20 minutter ved middelhøj varme. Hæld karamel i den afkølede tærte, et lag på ca 1/2 cm i højden er meget passende, og stil tærten med karamel på køl i ca. 1-2 timer, inden chokoladeganache hældes på.

3. Chokolade ganache – efter mindst 3 timer
Kog fløden op i en gryde, og hæld den varme fløde over chokoladen i en skål. Rør til chokoladen er helt smeltet og chokoladecremen er ensartet i konsistensen. Hæld den lune ganache over karamellen i tærten og drys med en smule salt.

Pynt med guld-støv!

Stil tærten i køleskabet natten over – holder sig fint i køleskab i 2-3 dage.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s