Andreas’ “Chokolade-Ballade”

Gruppe 4, 1. kage:

Andreas kombinerede frækt en blød saftig chokolade-bund med en sprød choko-top, rundet af med friske bær. Smukt!

Andreas’ ballades samlede score: 4,6


Opskrift:

200 g god mørk chokolade

200 g smør

250 g sukker

5 æg, let sammenpisket

1 spsk mel


Mælkechokolade topping:

100 g god mælkechokolade

15 g smør


Yderligere pynt:

Hindbær, blåbær og brumbær


Chokoladeballaden:

Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.

Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Mælkechokolade topping og pynt:

Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med mælkechokoladen. Fordel straks toppingen på chokoladekagen og pynt med hindbær, brumbær og blåbær. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s