Gæstekage: Mettes barselslagkage

Mette J. sagde på gensyn med en lækker (og tung) chokoladelagkage fyldt med chokolademousse og daim, og toppet med bær og toffifee.

Opskrift:

Køb lagkagebunde, daim (3x56g), bær og Toffifee.

Chokolademousse (jeg lavede dobbeltportion):

  • 100 g god mørk chokolade (kakaoindhold 70 %)
  • 4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede)
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

Hak chokoladen helt fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Stil til side. Pisk fløden til skum, og vend 1⁄3 af skummen over i chokoladeblandingen. Vend forsigtigt blandingen tilbage i resten af flødeskummen. (Jeg lod moussen stå en time i køleskab). Fordel moussen på bundene og drys med hakket Daim mellem lagene. Læg den sidste bund på. Pak kagen ind, og stil den i køleskabet til dagen efter – eller minimum 4 timer.

Pyntes inden servering med bær og Toffifee. Jeg smurte et tyndt lag mousse på toppen, for at fyldet bedre sidder fast.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s