Gruppe 3, 1. kage:
Jesper Juul bød forårets første solstråler velkommen på Midtermolen, med hvad der indtil nu har været Kageklubbens mest avancerede opskrift – og den blev varmt modtaget.
Jespers cheesecakes samlede score: 4,7
Opskrift:
Bund:
150 g Oreos
50 g smeltet smør
Sådan gør du:
Knus kiksene i en blender og bland dem med det smeltede smør
Pres massen til en bund i en springform (jeg har brugt 17 cm)
Lad den stå på køl i en halv time, inden du kommer flødeostecremen på
Cheesecake-creme med vanilje og hvid chokolade
125 g hvid chokolade
2 husblas
50 g sukker
200 g flødeost
1 dl creme fraiche
1 vaniljestang fra Savannah
1 dl fløde
Sådan gør du:
Smelt den hvide chokolade og lad den køle af
Sæt husblas i blød
Pisk sukker, vaniljekorn, flødeost og creme fraich til en jævn masse. Vigtigt: Gem den tomme vaniljestang, den skal bruges til mangogeléen
Rør den afkølede hvide chokolade i flødeostemassen
Smelt husblassen og køl den ned med lidt flødeostecreme, inden du rører den i flødeostemassen
Pisk fløden stiv og vend den i flødeostemassen
Kom cremen ovenpå Oreo-bunden og sæt tilbage på køl
Mango yoghurtcreme
4 husblas
50 g sukker
200 g flødeost
2 dl Mango Passionsfrugt økologisk yoghurt fra Savannah
1 dl mangojuice
Sådan gør du:
Sæt husblas i blød
Pisk sukker og flødeost til det er jævnt
Rør mangoyoghurt og mangojuice i flødeostemassen
Smelt husblassen og køl det ned med lidt mangojuice, inden du rører det i flødeostemassen
Kom massen over den hvide chokolade flødeostemasse og sæt tilbage på køl i mindst en time, inden du laver mangogeléen
Mangogelé:
1,5 dl mangojuice
3 spsk. sukker
saft fra en lime
2 husblas
en tom vaniljestang
Sådan gør du:
Kog limesaft, mangojuice, sukker og den tomme vaniljestang til sukkeret er opløst. Tilsæt husblas direkte i gryden og rør til husblassen er opløst
Lad mangogeléen blive kold, inden du hælder den over cheesecaken – sæt kagen på køl natten over
Looks really yummy!
LikeLike