Jesper Juuls “Så-er-det-forår” Oreo Mango Cheesecake

Gruppe 3, 1. kage:

Jesper Juul bød forårets første solstråler velkommen på Midtermolen, med hvad der indtil nu har været Kageklubbens mest avancerede opskrift – og den blev varmt modtaget.

Jespers cheesecakes samlede score: 4,7

Opskrift:

Bund:

150 g Oreos

50 g smeltet smør
Sådan gør du:

Knus kiksene i en blender og bland dem med det smeltede smør

Pres massen til en bund i en springform (jeg har brugt 17 cm)

Lad den stå på køl i en halv time, inden du kommer flødeostecremen på

Cheesecake-creme med vanilje og hvid chokolade

125 g hvid chokolade

2 husblas

50 g sukker

200 g flødeost

1 dl creme fraiche

1 vaniljestang fra Savannah

1 dl fløde

Sådan gør du:

Smelt den hvide chokolade og lad den køle af

Sæt husblas i blød

Pisk sukker, vaniljekorn, flødeost og creme fraich til en jævn masse. Vigtigt: Gem den tomme vaniljestang, den skal bruges til mangogeléen

Rør den afkølede hvide chokolade i flødeostemassen

Smelt husblassen og køl den ned med lidt flødeostecreme, inden du rører den i flødeostemassen

Pisk fløden stiv og vend den i flødeostemassen

Kom cremen ovenpå Oreo-bunden og sæt tilbage på køl

 

Mango yoghurtcreme

4 husblas

50 g sukker

200 g flødeost

2 dl Mango Passionsfrugt økologisk yoghurt fra Savannah

1 dl mangojuice

Sådan gør du:

Sæt husblas i blød

Pisk sukker og flødeost til det er jævnt

Rør mangoyoghurt og mangojuice i flødeostemassen

Smelt husblassen og køl det ned med lidt mangojuice, inden du rører det i flødeostemassen

Kom massen over den hvide chokolade flødeostemasse og sæt tilbage på køl i mindst en time, inden du laver mangogeléen

Mangogelé:

1,5 dl mangojuice

3 spsk. sukker

saft fra en lime

2 husblas

en tom vaniljestang

Sådan gør du:

Kog limesaft, mangojuice, sukker og den tomme vaniljestang til sukkeret er opløst. Tilsæt husblas direkte i gryden og rør til husblassen er opløst

Lad mangogeléen blive kold, inden du hælder den over cheesecaken – sæt kagen på køl natten over

 

One Comment Add yours

  1. chefkreso says:

    Looks really yummy!

    Like

Leave a comment